Bellis og Brita er nu godkendte besøgshunde af Trygfonden

Og hvad er en besøgshund? 

En besøgshund er en hund, som er vurderet og testet – både fysisk af en veterinær – og mentalt af nogle adfærdseksperter. Hunden har ved testsessionen vist at den er sund nok i hovede og krop, til at kunne blive en glad og god besøgshund. En besøgshund skal kunne klare uforudsete hændelser og usædvanlig adfærd fra mennesker, som let kan opstå i forbindelse med besøg på plejehjem hvor hunden får kontakt med f.eks. demente eller handicappede borgere. Hunden og ejeren vurderes også sammen, og deres samarbejde og kontakt observeres. Her er et link til information om den session, som Brita og Bellis har bestået og gjort dem til godkendte besøgshunde i Trygfonden: https://besogshunde.dk/tilmelding/session

Bellis og hendes mor Brita, som nu begge er godkendte Trygfonds besøgshunde.

Det er ikke første gang at vi hos Kennel Little Denmark har opdrættet en hund, der er godkendt til at være besøgshund.  

Faktisk har vi været med til at skrive historie for racen som besøgshund, idét vi helt tilbage i 2004 opdrættede den første, og dengang eneste dansk/svensk gårdhund i verden, som var “autoriseret” til dette ædle formål. Det var dengang vi startede vores opdræt i USA, og det var før der var noget her i Danmark, der hed Trygfonden besøgshunde. Derovre hed det The Delta Society Therapy dogs. Little Denmark’s Arapahoe – kaldet Jake – var pioneer for vores elskede race i dette job. Man kan læse mere om Jake og hans certificering i USA her: https://www.farmdogs.net/dansk/movingon.html

Ingen besøgshunde uden et menneske der tager initiativ

Birte og de to piger hygger med kontaktøvelser – den enkelt ostepops hjalp lidt til og sneg sig vist også med i billedet 🙂

Vi er selvfølgelig mægtigt stolte af at have opdrættet hunde med så dejlige temperamenter, at de kan bestride så ædel og fin opgave, at gøre mange menneskers hverdag lysere og gladere. Men vi skal ikke glemme, at det kræver en person, der ønsker at arbejde med hundene, lære dem god kontakt og hensigtsmæssig adfærd. Og som vil bruge sin tid sammen med hundene og besøge plejehjem og ældre mennesker. Derfor er stort tak til Bellis’ og Brita’s menneske Birte, der altid har arbejdet med sine hunde og nyder at gøre lige netop dét. Dejligt at Birte på denne måde også bliver en god repræsentant for vores dejlige race, sammen med de to hundepiger. Flot gået “Team Lolland” !

Brita og Bellis er begge danske og svenske udstillingschampions. Bellis er endda både juniorverdensvinder og verdensvinder. Hun er også 2 år i træk blevet årets tæve i racen her i Danmark. 

Vi er glade og stolte af pigernes flotte titler og udstillingsresultater. Men det rækker ikke, at en hund bare er smuk at se på i forhold til min målsætning. Man kunne måske forledes til at tro, at her interesserer vi os kun for udseende. Men sådan forholder det sig på ingen måde naturligvis. Derimod så har jeg altid sagt, at det er vel ikke nogen skam, at en sund og mentalt vidunderlig hund, også er smuk? 

Disse to Little Denmark’s hunde er levende bevis for, at her prioriterer vi “hele pakken” meget, meget højt. Over 20 år og 6 hundegenerationer, har vi nu lavet dansk/svensk gårdhunde med de egenskaber og kvaliteter, der skal til, for at bestride jobbet at være besøgshund.

Tillykke til Birte med flot arbejde, og lykke til med at sprede glæde og smil 🙂 

DKCH SECH DKJUCH KBHJV19 DKJV19 BORNHV22 KLBCH Little Denmark’s Riff Raff Rita (Brita)
WJW21 DKCH SECH WW23 CIB DKJUCH DKJV21 HAHV22 VIV24 CZJCH VIKINGV22 Little Denmark’s Wictoria Whistle-blower (Bellis)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *