Hvalpe

Vi har som regel 1-2 kuld hvalpe om året. Men…

Hundenes og vores hvalpes liv og livskvalitet ligger os meget på sinde. De fleste af de tæver vi har haft i avl har kun haft 1 eller 2 kuld hvalpe. Vi nyder et aktivt liv sammen med vores hundepiger, og de nyder at have faste pladser hos os i vores seng om natten. Hvalpe får de kun, når både de og vi har overskud til det.

Og det kræver overskud at have hvalpe.

Vi trækker ca. 3 måneder ud af vores kalender, og vores øvrige liv med venner og familie tilrettelægges derefter.

 

 

Sommerhygge i hundeflokken

Vi bruger al vores tid på hvalpe og mor-hund. Selv vores øvrige hunde må indrette sig og finde sig i en anden hverdag og andre rutiner.

 

 

 

Hvalpehygge på køkkengulvet har højeste prioritet

 Hvalpe vokser op som en del af vores liv og hverdag, og lærer at være familiehunde.

De oplever almindelige lyde og rutiner, f.eks. plæneklip, og støvsugning osv.

De træffer mennesker, store som små, og er i hænder hver dag.

Ro og fred hos mor og hvalpe i begyndelsen

 

I starten får de den ro og fred, som deres mor-hund har behov for, og kun i takt med at hun og hvalpene er klar, udvides deres verden og kontakt til de øvrige hunde.

 

 


 Efterhånden bliver de en del af flokken og har frihed under opsyn. Vi bruger masser af tid på at hjælpe til med at de får gode renlighedsvaner, tyggevaner, og udfordringer til at tænke, bruge motorikken, løbe og lege sig trætte, som hvalpe skal.

 

Her er næsten altid en hjemme til at tage en puttestund på gulvet

Da vi arbejder forskudt her i huset, er vores hunde og hvalpe aldrig alene hjemme ret længe ad gangen.

Der er derfor altid mindst én tilstede, til at tage et putte-skiftehold.

 

Alle vores hvalpe har prøvet at køre i bil

Vores hvalpe har DKK-stambog, sælges via skriftlig DKK købekontrakt, er chippet og registreret i Dansk hunderegister (lovpligtigt). De er vaccineret 1. gang, helbredsundersøgt, og har fået de foreskrevne ormekure. 

Fra 2021 er alle vores hunde DNA testet fri, eller fri via arv, for øjensygdommen PLL.

At følge vores hvalpe i livet og indimellem træffe dem som voksne er et inderligt ønske fra vores side. Vi er dybt taknemmelige for den gode kontakt vi har til de hunde vi hidtil har sat i verden.

Med følger hundepas, medlemskab af Dansk/svensk gårdhundeklub resten af året, en hvalpepakke med bl.a. lidt foder til den første tid og en hvalpemappe med lidt vejledning omkring træning og pasning osv.

Livslang support medfølger som en selvfølge, vi er altid til rådighed for en snak og erfaringsudveksling, problemløsning, og tager del i glæder og sorger.

Vi er dybt taknemmelige for fortsat at få lov til at følge de hunde vi har sat i verden.

 

På min gamle hjemmeside (navigationen virker kun på PC) kan man læse meget mere om vores hvalpekuld 2004-2016: Læs mere på min gamle hjemmeside

Et kuld Little Denmark’s “Kvik-hunde” på besøg i Korsbæk på Bakken