Udstillinger

Dansk/svensk gårdhundeklub: Årets opdrætter 2016, årets veteran 2016, årets rød/hvide hund 2016, årets avlshund 2016. Årets tæve 2016 nr. 2, 3 og 4.
Dansk/svensk gårdhundeklub: Årets opdrætter 2016

 

 

 
 

 

 

 

Endnu en hobby, foruden opdrættet, er at gå på hundeudstilling. Vi deltager året rundt, indendørs såvel som udendørs i al slags vejr.

Vi rejser indimellem både til Sverige og Norge for at udstille og hygge os sammen med vores øvrige skandinaviske opdrætter kolleger og venner, som vi har kendt igennem mange år. Flere af vores hvalpekøbere og foderværter tager med jævnligt, så teltet er ofte fyldt op, det er så hyggeligt !

6 af vores danske champions (DKCH)

De fleste af mine hunde er blevet Dansk champion (DKCH) og en del af dem har placeret sig adskillige gange i “årets hund” konkurrencerne i Dansk/svensk gårdhundeklub.

Udstilling er en spændende sport, hvor det går op og ned. Uanset resultater hygger vi os altid sammen, og vi får set lidt på resultaterne af hinandens avl.

Little Denmark’s Ignite Me Ida blev BIR (Bedst i racen) ved den store svenske racespecial udstilling i 2015. Hun var blot 17 mdr. gammel og der var over 100 deltagende gårdhunde. Det var en stor dag!

 

Det er altid spændende at bringe nye unge hunde i ringen, såvel som at se de nye unge fremtidige håb, som andre opdrættere har med sig.

Samtidig får vi set på hanhunde og snakket om de hunde vi ser. At gå på udstilling er meget mere, end at vise hunde frem, det er også en måde at holde fingeren på pulsen i forhold til racens udvikling og hvad der ellers rører sig indenfor avlen og iblandt opdrætterne.

I de seneste par år har jeg udstillet en opdrætsklasse bestående af 4 hunde jeg har opdrættet. De gange vi har vundet i vores racering på DKK-udstillinger er vi gået i store ring (finaleringen imod de andre racers opdrætsklasser) hvor vi med vores 4 kennel Little Denmark hunde har placeret Dansk/svensk gårdhund i top 4 adskillige gange.

Det er en stor ære at gå i store ring på en stor international udstilling og repræsentere vores race med 4 hunde af eget opdræt. Ofte i hård konkurrence med mange andre racers opdrætsklasser.

Det er en lige stor ære hver gang, at gå i ringen og repræsentere racen med 4 hunde af eget opdræt, og vi gør det med glæde og stolthed. Når så ovenikøbet vores gruppe vælges ud og placeres, ofte i meget hård konkurrence fra andre racer, ja så er det klart at man bliver super glad og stolt af vores dejlige hunde.

Her er et udpluk af kennel Little Denmark’s opdrætsklasser, der har placeret sig i BIS-ringen i de sidste par år:

Man kan ikke vinde noget på udstillinger andet end rosetter, pokaler, æren og retten til at prale.

Jeg bilder mig ikke ind at mine hunde er bedre hunde end andre, fordi de har vundet på en udstilling. Der skal meget mere til, da en “bedre hund” for mig inkluderer en noget større og mere omfangsrig “pakke”, end blot udseende og bevægelser.

Men retten til at prale, den er min uanset hvad. Så jeg håber selvfølgelig at nå opdatering af bloggen med masser af gode udstillingsresultater hen ad vejen.